Author: Marko Globan

Uređenje stana za prodaju - neutralnost pije vodu

Želite malo ušminkati stan/kuću za prodaju? Samo temeljito ispraznite nekretninu, očistite i pofarbajte u bijelo sve i na korak ste do maksimuma što možete.

Nema velike filozofije oko pripreme nekretnine za prodaju: samo neutralne boje (bijela, eventualno svijetlo siva), svijetao parket/laminat i namještaj te što manje stvari u nekretnini. Nemojte ljudima pokazivati svoja arheološka nalazišta pokojne rodbine, Turbo limač dućan nakon tsunamija u dječjoj sobi ili zaraslu travurinu u vrtu ko da prodajete bambus, a ne kuću.

Ružičasto-magenta kuhinja sa zelenim kaljenim staklom možda može odgovarati nekoj psihodeličnoj kiparici koja inspiraciju vuče iz Warhola i slaže kipove od razbijene keramike. Ali koje su šanse da baš ona ušeće kroz Vaša ulazna vrata znate samo Vi i Vidoviti Milan ako se odlučite na to.

Drvo, bijelo, staklo, neutralan prostor sa par detalja koji podižu prostor... sve to prolazi kod većine potencijalnih kupaca/najmoprimaca. A Vi želite biti privlačni većini. Ne jednom usamljenom rendžeru.

I ne zaboravite: manje je više. Kako kod prezentacioje nekretnine tako i kod uređenja.